Velkommen til Iungsdalshytta
Vinteråpent fra 4. mars til 19. april
Foto: Kari Merete Horne

Med Iungsdalshytta som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige rundturer til krevende toppturer. Det er kort veg frå dei "lune"dalane til dei"karige" toppane. ​​​​​​​

Transport vinteren 2022

For barnefamilier kan det være fint med transportmulighet.
For barnefamilier kan det være fint med transportmulighet. Foto: Vibeke Jarild

Om vinteren kan de 22 km på ski inn til hytta være litt for langt for kortbeinte skiløpere. Da er det godt å vite at vi kan tilby henting fra Myrland eller Bergsjø i vår 4 seters pulk, samt beltevogn eller snørekjøring. Dette avtales direkte med vertskapet her på hytta - i god tid.

Les mer om hvordan du kommer deg til Iungsdalshytta her.

Kontakt oss.

DNTs første mikrokraftverk

Foto: Sindre Toresen Lønnes

DNTs første mikrokraftverk ble satt i drift høsten 2018 her på Iungsdalshytta. Det aller meste av energibehovet på hytta dekkes nå av vannkraftverket. Støy og eksos fra aggregatet forstyrrer ikke lenger idyllen og kraftverket leverer strøm hele døgnet.

Mikrokraftverket sikrer at kortreiste, gode stølsprodukter fortsatt kan settes på matbordet på Iungsdalshytta. 

Det er mange som har fått en liten omvisning av bestyrer Jarle. Kanskje blir du den neste?

Les artikkelen om mikrokraftverket
Foto: Sindre Toresen Lønnes

Lokal mat

Her på Iungsdalshytta har vi så og si 100% ureiste råvarer som kjøt, fisk og mjølkeprodukt til middag.

Dette klarar me fordi me driv støl vegg i vegg med turisthytta. Stølsdrift gir råvarer av ytterste kvalitet og med ein smak av fjellet. 

Rumme, smør og ostar, kulturmjølk og yoghurt lagar me sjølve. Dessuten  røyker me sjølfiska aure frå vanna rundt.

Servering på Ingsdalshytta. 
Foto: Vibeke Jarild


Sommer på Iungsdalshytta: