Avlyst Toppturhelg i Romsdalen

Fellestur

Fra dato
30. april 2020 kl. 13:00
Til dato
3. mai 2020
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Romsdalen, Randonne, Dntfjellsport, Randonee, Splitboard
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Turkode
12544
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Vi utnytter lange, lyse dager i mai og reiser på langhelg til toppturmekkaet Romsdalen. Her kan vi svinge oss ned fra snødekte fjellsider mens vi har panoramautsikt over fjorden.

Målet for helga er å finne god vårsnø i fjellet. Turene tilpasses etter gjeldende vær- og føreforhold. Aktuelle og flotte turmål er blant annet Blånebba, Storhesten, Hurrungen, Skorgedals-Skarven, Smørbottntind, Galtåtind og Isfjords-Skarven.

 

PROGRAM

Dag 1. Ankomst Villa Vengetind i Romsdalen.
Vi samkjører fra Oslo torsdag kl. 13:00 til Villa Vengetind i Romsdalen.

Dag 2. Topptur

Dag 3: Topptur

Dag 4: Topptur og hjemreise.
Det blir nok sen ankomst Oslo, da vi satser på en flott topptur denne dagen også.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 2 740,- av/på Romsdalen
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltakere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: overnatting på Villa Vengetind, felles middag fredag og lørdag og turlederkostnader.

Leie av sender/mottaker er ikke inkludert i prisen. Dette kan man leie av DNTOO for kr. 300,- (må angis ved bestilling).
Transport er ikke inkludert i prisen. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Mat utenom middag fredag og lørdag kjøpes inn separat av deltakerne selv, og er ikke inkludert i prisen. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Turleder vil ta kontakt med deg ca 1-2 uker i forkant av turen med nærmere informasjon, koordinering av transport med kollektivt eller samkjøring.

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Hvis forholdene tillater det, satser vi på turmål som gir drøye 1000 høydemeter opp og ned i fint kupert terreng med god snø. Alle bør dermed være i relativt god form, ha gått på topptur før og gjerne medbringe litt basiskunnskap om snøskred, for eksempel tatt et skredkurs. Vi går sammen med turleder i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet.

Utstyr:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski, støvler, staver og feller, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær (f.eks dunjakke). En god dagstursekk/topptursekk på 32-45 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

NB: Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Kart og ruteinformasjon:
Romsdalsfjella Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om overnattingsstedet her:
Villa Vengeting

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.
__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Toppturhelg i Romsdalen

Vi utnytter lange, lyse dager i mai og reiser på langhelg til toppturmekkaet Romsdalen. Her kan vi svinge oss ned fra snødekte fjellsider mens vi har panoramautsikt over fjorden. Målet for ...

Kontaktinformasjon: