Med hundespann i Iungsdalen

Fellestur, Skitur, Hundespann
Iungsdalshytta, DNT Oslo og Omegn
Skarvheimen (se kart)

Med eget hundespann i praktfullt fjellskiområde får dere mektige opplevelser. To døgn på Iungsdalshytta med full oppvarting og god tid til sosialt samvær er en del av turpakka. Dette er en unik mulighet til å få mange mil med hundekjøring og god tid til å bli kjent med Alaska huskies gjennom stell og tur.

Deltakerne får tildelt sitt eget hundespann som de skal ta vare på og kjøre med disse dagene. Foring, av- og på-seling og kos er viktige sysler for å få kontakt med hundene og for å få trekkvillige dyr. Hundene er verdens snilleste og varmeste, og fantastiske turvenner - sterke og glade i å løpe. Deltakerne står på sleden og skal ikke ha med ski. Bagasjen legges i sleden. For mange er den første turen på sleden litt skummel. Det er uvant, men man blir godt vant og etterhvert trygg. Følelsen av å trekkes gjennom fjellheimen av de flotte hundene er en fantastisk opplevelse, men det er ikke noe latmannsliv. Gled dere til en fantastisk reise under fem skarver.

Påmelding gjøres direkte til post@iungsdalen.no

Program:

Dag 1: Rødungstølen -  Iungsdalshytta, ca 4 timer

Oppmøte på Slakteplassen ved Rødungstølen kl.12.30. Introduksjon, pakking av slede og utdeling av hundespann. Ta på dere klær etter vær når dere møter opp. Deretter avgårde innover i Iungsdalen til Iungsdalshytta,  ca 4 timer. Ved ankomst hytta blir det avseling og foring før middag. Sosial kveld på hytta.

Dag 2: Mellom 5 Skarv - rundtur i Skarvheimen -  ca 6-8 timer

Vi bruker hele dagen på gode opplevelser med egne hundespann i de flotte skiområdene rundt Iungsdalen. En lang lunsjstopp på Kongshelleren.

Om kvelden får dere 3 retters middag og noen flere hundehistorier.

Dag 3: Over flyene, via Stolsdammen til Slakteplassen - ca 5 timer

Turslutt på Slakteplassen ved Rødungstølen. Men først en fin trekkhundtur i området.

Med forbehold om endring i programmet!

Hundespannleder, Kjell, møter gruppen på Slakteplassen. Han er lokalkjent i Skarvheimen og ser fram til å kjøre hundespann med deltakerne. Mer informasjon om Kjell og om turen og utstyr vil bli sendt deltakerne. Denne turen går kun med 8 deltakere og spannfører Kjell.

Generell informasjon:

Pris:
DNT-medlemmer: Kr 6.900,- til/fra Rødungstølen.  Ikke-medlemstillegg: kr 700,-.    Turpakken inkluderer: Overnatting, spannfører og hundespann,  alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Annet:
Maks 8 deltakere.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart  Skarvheimen og Reineskarvet 1: 50 000  Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Adkomst:
Med tog til Ål stasjon. Rutebuss videre til Slakteplassen. Buss kl. 11.40 fra Ål. Ankomst Slakteplassen 12.30. Sjekk rutetidene her.
Bilvei helt fram.

Hjemreisedag er det usikkert når gruppen ankommer Rødungstølen, og det går ikke rutebuss til Ål. Deltakerne som reiser offentlig opp, baserer seg på å få skyss med andre deltakere eller turleder ned til Ål/Oslo. Tog fra Ål kl. 15.40 mot Oslo kan vi ikke garantere at deltakerne vil rekke. Men det går også et tog senere. Sjekk www.nsb.no

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning . Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . På denne turen skal dere ikke ha med skiutstyr. Desto viktigere er det å ha solide vinterstøvler med kraftig såle. Solide votter - gjerne scootervotter eller tilsvarende - er også viktig å ha med. Slalombriller/snøbriller likeså. Det går fint å pakke i bag. Utstyret legges i sleden. Liggeunderlag kan være godt å ha med.

Påmelding gjøres direkte til post@iungsdalen.no

BLI MEDLEM I DNT.