Seterliv i Iungsdalen (fra 7 år)

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 15:00
Til dato
4. juli kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Familietur, Seterliv, Fjellturbt
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
11793
Dette arrangementet er over!

Iungsdalshytta er en perle for barnefamilier! Her er seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann og mye plass å boltre seg på.
De sosiale, herlige dyrene er med på leken og budeia lar de unge få ta del i fjøsstell og stølsliv. Her er det duket for noen dager med opplevelser langt utenfor storbylivet. 

For barn fra 7 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta

 • Oppmøte Tovika kl. 15.00. Turlederne møter gruppen her.
 • Bagasjetransport fra Tovika til Iungsdalshytta. Denne er inkludert i prisen. For de som ønsker er det mulig å ta båten til Iungdalshytta. Persontransport bestilles eventuelt til Iungsdalshytta direkte og betales av hver enkelt.
 • Det er ca 3 km til fots inn til hytta. Husk dagstursekk med litt drikke og spise, samt ekstra klær. 
 • Bli-kjent-leker og aktiviteter framme på hytta. Bestyrer ønsker velkommen.

Dag 2: Morgenstell i fjøset og tur til Iungsdalsnuten

 • Kyrne melkes og fjøset feies. Her får vi hjelp av alle barna.
 • Etter fjøsstellet blir det topptur. Fra Iungsdalsnuten er det kjempeutsikt! Og kanskje finner vi snøfonner å ake på på nedturen.
 • Kyrne må samles inn for kveldsstell. Og alle de andre dyrene trenger å bli kost og lekt med.
 • Middag på Iungsdalshytta.
 • Koselig samling i steinhytta med aktiviteter og spill.

Dag 3: Utflukt inn Fødalen

 • Vi starter morgenen med fjøsstell.
 • Tur inn i Fødalen, med spesielt vakker natur. Fine sletter egnet for rast og lek. Vi går så langt vi orker. Kanskje helt inn til Systrondfossen? Det er en flott elv som renner i denne vakre dalen, og er vi heldige med været, kan det nok hende vi skal få mange fine stopper ved/i kulpene. 
 • Middag på Iungsdalshytta
 • Samlingsstund og eventyr på kvelden.

Dag 4: Hjemreise

 • Etter en deilig frokost blir det pakking for hjemreise. Barna leker ute på tunet med turlederne, mens de voksne pakker.
 • Felles avslutning for alle på tunet kl. 11.00.
 • Familiene går tilbake til Tovika i sitt eget tempo på egenhånd, eller sammen med familier som vil gå i samme tempo som de selv. For de som ønsker er det mulig å ta båten til Tovika. Persontransport bestilles eventuelt til Iungsdalshytta direkte og betales av hver enkelt. Bagasjetransport er inkludert i prisen og går kl. 11.00.

 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: kr 3 126,-,
Voksne: kr 4 666,-. 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier må dele rom.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 3-4 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alderen er satt til 7 år for å tilrettelegge for et godt samhold i gruppa. Aktivitetene og turene vil bli lagt opp til denne alderen.

Yngre søsken på tur: På turer med fast opphold så er det mulig å melde på hele familien, men yngre søsken må ha eget voksenfølge sånn at de kan finne på noe annet dersom de ikke klarer å henge med på aktivitetene. Merk at aktivteter med dyr er for barn fra 7 år. Turen er gratis for barn under 4 år.


Spesielle matbehov:

Husk å gi opplysninger om matallergier og andre diettbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg angående dine matbehov ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.
 

Hvordan komme til Iungsdalshytta?

Med kollektivttransport:  Ta toget til Ål stasjon. Videre transport (taxi) til Tovika kan bestilles på tlf. 32 08 11 01 og vil koste ca 13-1400kr.

Med bil: Ta av fra riksvei 7 gjennom Hallingdal mellom Torpo og Ål og kjør over Leveld og Vats frem til Djup og Tovika (P) Beregn god tid, når en tar av fra Rv 7 mot Vats er det 4,5 mil til Tovika hvorav de siste 2 milene er på grusvei. Bomvei - ca kr 70,- (kan betales med kort)

Fra Tovika, der gruppa møtes, er det ca 3-4 km til fots til hytta. Det vil bli bagasjetransport med båt, så ta med en liten sekk til det aller nødvendigste.

 
Kart

Turkart Skarveheimen - Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til pakkeliste for sommertur 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Kan være lurt å ta med et ekstra sett ytterklær/gummistøvler til fjøsstellet
 

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

 

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

 

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for og være med barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. Merk at det turlederne og aktivitetslederne har ansvar for er tilrettelegging og gjennomføring av tur og aktiviteter og at det er foresatte som til en hver tid har ansvar for sine barn.
 
 
Kategori: Fjelltur BT - Fast opphold

Seterliv i Iungsdalen (fra 7 år)

Iungsdalshytta er en perle for barnefamilier! Her er seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann og mye plass å boltre seg på. De sosiale, herlige dyrene er med på leken og budeia lar ...

Kontaktinformasjon: