Turtips

Med Iungsdalshytta som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige rundturer til krevende toppturer. Det er kort veg frå dei "lune"dalane til dei"karige" toppane. 
​​​​​​​
​​​​​​​
I tillegg er hytta både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom området. Her er noen av våre anbefalte turer. Du finner flere turforslag på UT.no

På Iungsdalsnuten
På Iungsdalsnuten Foto: DNT Oslo og Omegn

Iungsdalsnuten

Kort tur opp på toppen. Begynnturen innover Fødalen før du svingar bratt opp mot toppen. Vidt utsyn over Stolsvatn, Reinesjkarvet og fjellheimen austover.

2 timer t/r

Se kart og mer info på UT.no

Foto: DNT Oslo og Omegn

Halldalsnuten

Fantastisk dagsturmål. Turen går innover Fødalen, forbi Fødalsvatnet før du følgjer Halldalen. Ein vill vestladsdal som skjer seg inn i fjellsida og viser veg opp mot toppen. Halldalsnuten er den nest høgaste fjelltoppen i området

6 timer t/r

Enkel tur som passer for barn

Se kart og mer info på UT.no

Foto: DNT Oslo og Omegn

Raudbergnuten

Ein fin dagstur opp på den høgaste nuten i fjellområdet. Turen går opp Mjølgebotn og vidare inn Mjølgedalen mot Bjordalsbu. Mykje av turen går i karrig landskap med vid og fantastisk utsyn.

8 timar

Se kart og mer info på UT.no

Bjordalsbu
Bjordalsbu Foto: Tore Solvang

Hytte til hytte - Bjordalsbu

6 timer t/r

På helårsbru over Fossebrekka forbi stidelet til Toviki og opp langs elva. På skrå opp lia i retnin Klevahovda forbi ruin etter en lordehytte.  Langs vestsida av Store Klevavatnet og opp i østre kanten Helvetet. Bratt ned til Svartetjørne. Over bekken ovenfor innløpsoset og opp til Jutultjørne, videre til Valevatnet og over bekken ovenfor oset. Så opp på nordsida av Gråhyrneran og rutas høyeste punkt.  Ned til Skavlevatnet der bekken steingås i utoset. I ur og på snøfonner til Bjordalsbu.

Se kart og mer info på UT.no

Kongshelleren
Kongshelleren Foto: Tore Iversen

Hytte til hytte - Kongshelleren

5 timer

Vestover fra hytta og på helårsbru over Iungsdøla og til stiskillet til Raggsteindalen og Storestølen. Herfra sørvestover opp i fjellsida til Skarvåne som steingås. Videre mot vest og inn i vestre Iungsdalen og opp til austre Volavatnet. I grov ur på nordsida av Volavatna. Volavassbekken krysses ovenfor Kongshellervatnet, ned til vannet og fram til hytta.

Se kart og mer info på UT.no